/
    • Gerben van Braak, afkomstig uit de Achterhoek, doet verslag van zijn Natuurmarathon van afgelopen zondag.

      Hallo leden, organisatie en vrijwilligers van AV Spirit Lelystad,

      Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Gerben van Braak, en na een speurtochtje op internet kwam ik er achter dat jullie een marathon organiseren, welke gelijk viel met Enschede. De opzet was erg kleinschalig en aangezien ik niet zo van drukte houd dacht ik dat is wel wat voor mij.
      Ooit in 1997 de marathon van Rotterdam in drukte gelopen, en ik dacht laat ik het nog eens een keer proberen, lekker in de natuur lopen en niet in de stad. Dus had ik maar eens gebeld met Jan Rietveld, zijn mobiele nummer stond erbij. Na een alleraardigst gesprek was het voor mij duidelijk dat ik het ging doen, leuk toch, 2 dagen later belde Jan zelfs nog eens terug of alles wel duidelijk was over gekomen en of ik een fietser kon regelen voor de verzorging. Het was voor mij wel duidelijk dat je voor 34 lopers niet zoveel vrijwilligers kan regelen. ‘s Morgens vanuit de Achterhoek naar Lelystad getogen samen met mijn vrouw en haar fiets.
      Op locatie aangekomen keken we onze ogen uit, parkeergelegenheid bij de start, een parkeerwachter. Gezellig tentje, aardige club mensen, kortom goed verzorgd en gezellig. Ik heb me ingeschreven en nog een half uurtje genoten van de zon en de goede sfeer. Voor de start nog even met zijn allen op de foto, een brieving van Jan, die naast het organiseren ook zelf meeliep. Klasse kearls noemen we dat in de Achterhoek.
      Vervolgens de start met twee dames aan de kop, die vervolgens niet meer te kloppen waren. Enthousiaste fietsers, lopers en publiek, iedereen met goede zin. Een prachtig parcours, ondanks dat ik de eerste tien kilometer slecht in mijn vel zat, het parcours werd alleen maar mooier en dat heeft zeker bijgedragen aan het feit dat ik daarna beter ben gaan lopen.
      Het was een prachtige tocht maar toch was ik blij dat er een eind aan kwam en dat ik mocht finishen, waar een geweldig onthaal was en waar alle lopers een leuk aandenken en en een mooi T-shirt kregen, en niet te vergeten de heerlijke opkikker kip.
      Via deze weg wil ik iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan het organiseren van deze gezellige en goed geslaagde marathon, en dank aan de gastvrijheid van de mensen van de camping.

      Vriendelijke groeten Gerben van Braak